Om oss

Lilla Galleriet

Redan 1966 öppnades Lilla Galleriet som den första konstsalongen i Umeå. Initiativtagare var Erik Lindholm, en konstintresserad telereparatör från Umeå. Sonen, Staffan Lindholm, övertog galleriet 1986 och utvidgade verksamheten både konst- och lokalmässigt men även med ramverkstad .

Eva Lindh-Holmgren tog över som ägare år 2007 och drev verksamheten vidare med konst, konsthantverk, utställningsverksamhet och ramverkstad.

Sedan den 1 april 2020 är Olle Salmonsson Lilla Galleriets ägare.

Olle Salmonsson

Olle Salmonsson är utbildad möbelsnickare och arkitekt och har arbetat över 25 år i arkitektbranschen. Han har under årens lopp varit inblandad i mängder av uppdrag gällande offentliga miljöer som kontor, hotell, butiker och banker, men även ny- och ombyggnation av bostadshus, villor och fritidshus. Olle arbetar dessutom med produktutveckling och formgivning av egna möbler och objekt.

Sedan 2004 driver Olle företaget Studio Salmonsson AB med kontor i Umeå. 2020 togs steget in i konstvärlden – som ny ägare av Lilla Galleriet.

Eva Lindh Holmgren

Eva ägde och drev Lilla Galleriet åren 2007-2020 och har gjort oerhört mycket värdefullt för verksamheten. Idag ansvarar Eva för arbetet i ramverkstaden, och berikar Lilla Galleriet med sin gedigna kunskap och långa erfarenhet.